WA- verzekering. Heb ik dat eigenlijk wel nodig?

Ben je in het bezit van een auto? Als het antwoord ja is, dan heb je inderdaad een WA- verzekering nodig. Een WA- verzekering is de goedkoopste en minst uitgebreide dekking van de autoverzekering. Naast de WA- verzekering heb je namelijk ook de WA- beperkt casco en allriskdekkingen. In Nederland ben je wettelijk verplicht om je auto met minimaal een WA- Verzekering te verzekeren. Maar wat dekt de verzekering precies? In dit artikel leggen we je alles wat je moet weten uit. Lees gerust verder.

Stel je voor dat je schade hebt, wat dekt de WA- verzekering dan?

De WA- verzekering is een verzekering, waarmee je schade, die je met je auto aan anderen of hun eigendommen veroorzaakt, goed kunt dekken. Heb je schade aan je eigen voertuig? Dan wordt er vanuit de WA- verzekering geen vergoeding gegeven. Daarvoor moet je een uitgebreidere dekking afsluiten. Als je op zoek bent naar een WA- verzekering kun je dat heel simpel online afsluiten.

Voor welke auto is een WA- verzekering aan te raden?

Voor welke auto wordt een WA- verzekering aangeraden? Voor in principe elke auto kun je een WA- verzekering afsluiten. Als je in Nederland met de auto de weg op wilt, ben je verplicht om minimaal een WA- verzekering af te sluiten. Als je een wat oudere auto hebt, is de auto in de meeste gevallen ook net wat minder waard. In zo’n geval is het slim om je auto niet allrisk te verzekeren, omdat de hogere premie niet opweegt tegen de dekking en de leeftijd van je auto. Voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar is het aan te raden om een WA- verzekering af te sluiten.

Hoeveel ben ik ongeveer kwijt aan een WA- verzekering?

De kosten van een WA- verzekering kunnen verschillend zijn per verzekeraar. De WA- verzekering is de goedkoopste en tevens minst uitgebreide dekking van de autoverzekering, maar hoeveel kost de verzekering precies? Voor een WA- verzekering kun je een gemiddelde premie van tussen de 40 euro en 70 euro verwachten. Als je een goed inzicht wilt krijgen in de verschillende premies, dan kun je het beste gebruik maken van vergelijkingssites. Deze kun je online vinden. Als je een verzekering ziet die je wilt afsluiten, dan kun je de WA- verzekering ook via de vergelijkingssite afsluiten.