Voordelen voor een elektrische lease auto

Diesel, gas en benzine raken in de toekomst een keertje op. Er zijn verschillende nieuwe vormen voor het opwekken van zogeheten groene stroom, zoals zonnepanelen en windmolenparken. Dit zijn duurzame brandstoffen. Opgewekte duurzame stroom kun je ook als brandstof voor in een auto gebruiken. Elektrisch rijden wordt daarom steeds populairder. Je kunt je stroomrekening flink omlaag halen door zelf opgewekte stroom te gebruiken. Wek je eigen elektriciteit bijvoorbeeld op door zonnepanelen op je huis te plaatsen.

Een elektrische auto aanschaffen

Het kan je niet ontgaan zijn dat er steeds meer CO2 in de lucht zit en dat er iets moet gaan gebeuren om het klimaat te redden. Er wordt door de overheid van alles in gang gezet om de uitstoot van giftige gassen terug te dringen. Elektrisch rijden wordt daarom ook gestimuleerd door de overheid. Toch heeft elektrisch rijden ook één groot nadeel, en dat is de aanschafprijs van een elektrische auto. Deze aanschafprijs ligt namelijk vele malen hoger dan die van een auto op fossiele brandstof. Elektrisch leasen is daarvoor de oplossing!

Elektrisch leasen is de oplossing

Elektrische auto’s stoten geen stikstofoxiden en fijnstof uit waardoor ze zonder moeite ieder stadscentrum inkomen, ook veroorzaken ze vele malen minder geluidshinder. De bijtelling is stukken lager en daarbij kun je dus goedkoop rijden op stroom in plaats van benzine. Al deze voordelen maken een elektrische auto uitermate geschikt als lease auto. Door te kiezen voor elektrisch leasen hoef je geen grote aanschafprijs te betalen maar geniet je wel van alle andere voordelen van het elektrisch rijden. Daarbij help je ook het klimaat nog!

Wat is bijtelling eigenlijk?

Heb je een bedrijfsauto of een auto van de zaak dan kun je BTW terugvorderen op alles wat met deze auto te maken heeft. De kosten van wegenbelasting, brandstof, onderhoud, verzekering en afschrijving worden betaald op naam van de zaak. Dit is gunstig omdat alle autokosten dan van de winst afgaan en je daarover geen belasting meer hoeft af te dragen. Maar….. als je als ondernemer deze auto ook voor privé ritten gaat gebruiken dan krijg je te maken met bijtelling. Je moet dan wel meer dan 500 km per jaar privé rijden. Dit betekent dat de autokosten die je eerst van de winst af zou halen nu gedeeltelijk weer bij de winst opgeteld wordt. De bijtelling is een soort van privé onttrekking. Het bedrag waarover de bijtelling wordt berekend is de catalogusprijs van je auto. De cataloguswaarde van een personenauto is de nieuwprijs van de auto inclusief BPM en BTW. Dit geld trouwens ook voor bestelauto’s. Dit jaar is de bijtelling voor auto’s die geen uitstoot hebben 8%. Deze bijtelling geldt tot een catalogusprijs van € 45.000,00. Kom je daarboven dan heb je een basispercentage van 22%. Voor een elektrische auto betaal je dus vele malen minder bijtelling dan voor een auto op fossiele brandstof.