Veilige Babystoeltjes

Uitvoerig getest en als allerbeste beoordeeld! Bij de Europese consumententest van kinder en baby autostoel is onder andere de Maxi-Cosi CabrioFix in combinatie met de EasyFix als allerveiligste uit de bus gekomen. De testresultaten zijn zelfs zo positief, dat de Maxi-Cosi CabrioFix als eerste kinderautozitje in de geschiedenis van de consumententests – en als enige in deze test – het predikaat ‘Zeer Goed’ heeft gekregen.

Ieder jaar worden de nieuwste modellen en ontwikkelingen op het gebied van kinderzitjes uitvoerig getest door verschillende Europese testinstituten onder leiding van de gerenommeerde Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest. De veiligheidstests worden uitgevoerd door de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB.

Glansrijk geslaagd!

Diverse Maxi-Cosi producten werden de afgelopen jaren beoordeeld met vier sterren, tot nu toe de hoogste score op het gebied van kinderautozitjes. Nu schrijft Maxi-Cosi met de CabrioFix wederom geschiedenis door voor het eerst ‘Zeer Goed’ te behalen, ofwel een zogenaamde vijfsterren-beoordeling!

Om de hoogst mogelijke beoordeling te behalen, moet een kinderautozitje niet alleen een optimale lichaamsbescherming bieden ten tijde van een ongeval, maar ook een groot gebruiksgemak en zitcomfort. Het eerste kinderautozitje ooit dat voldoet aan deze strenge eisen is de Isofix autostoel Maxi-Cosi CabrioFix, in combinatie met de EasyFix basis. Een opmerkelijk resultaat, met name gezien het feit dat we verschillende aspecten van onze testprocedure hebben aangescherpt, waardoor het nog moeilijker werd om aan onze eisen voor een veilig autozitje te voldoen.

De Maxi-Cosi CabrioFix is geschikt voor baby’s tot 12 maanden (tot 13 kg) en vormt in combinatie met het aparte EasyFix onderzetstuk een uiterst veilig autozitje. De CabrioFix met EasyFix base is het Isofix autozitje van Maxi-Cosi. Isofix is een universeel bevestigingssysteem, waarbij het zitje niet met de autogordel wordt vastgemaakt, maar aan vaste Isofix verankeringspunten in de auto. Verkeerde, onveilige installatie behoort hierdoor tot het verleden.

Botsproeven, uitgevoerd door de bovengenoemde ADAC, hebben uitgewezen dat de Maxi-Cosi CabrioFix in combinatie met de EasyFix basis, een maximale veiligheid biedt. Installatie, gebruik en het comfort van de Maxi-Cosi CabruiFix werden als ‘top’ beoordeeld. De geboden bescherming is optimaal indien gebruikt met de EasyFix base, maar ook als het autozitje niet volgens het IsoFix bevestigingssysteem wordt gebruikt, zit het kind veilig in de Maxi-Cosi CabrioFix.

Ook topbeoordeling voor overige Maxi-Cosi producten

Naast de Maxi-Cosi CabrioFix kwamen verleden jaar met vier sterren de Rodi XR,  het andere IsoFix zitje PrioriFix en de Maxi-Cosi Citi SPS als ‘goed’ en ‘zeer aan te bevelen’ uit de bus. Ook de Maxi-Cosi Tobi, winnaar in de autozitjestest plaatste zich in de rij van veilige autozitjes.