Voor velen is het een jongensdroom die uitkomt: een eigen prachtige, klassieke oldtimer om aan te sleutelen en af en toe in rond te rijden. Die droom kan echter niet voor iedereen werkelijkheid worden, want het is niet de meest goedkope of eenvoudige hobby. In deze blog lees je enkele tips die je in acht dient te nemen als beginnende oldtimer hobbyist.
Het kostenplaatje
Het is natuurlijk algemeen bekend dat het hebben van een oldtimer geen goedkope hobby is. Ten eerste is de aanschaf niet bepaald goedkoop. Daarnaast zal je afhankelijk van de staat van je oldtimer flink wat geld over de balk moeten gooien voor cosmetisch of mechanisch onderhoud. Dit alles wil echter niet zeggen dat de kosten niet opwegen tegen het plezier wat je eruit haalt, die overweging moet je voor jezelf maken! Daarnaast kan je, mits je een beetje handig bent, je oldtimer na een opknapbeurt uiteindelijk doorverkopen met winst.
Verzekeren
Omdat een oldtimer zo’n dure aangelegenheid is, is het een goed idee om hem te laten verzekeren als je van plan bent om erin te gaan rijden. Bij een oldtimer gaat dit er vaak net iets anders aan toe dan bij een reguliere auto. Verzekeringsmaatschappijen kunnen namelijk speciale premies vragen en aparte voorwaarden hanteren. Zoek dit van tevoren dus goed uit!
Onderhoud
Wanneer je een oldtimer aanschaft, dien je er rekening mee te houden dat de mechaniek niet altijd optimaal meer is. Dit houdt in dat je er af en toe aan zal moeten sleutelen om hem draaiende te houden. De een vindt dit natuurlijk superleuk en is er ook superhandig in. Degene die echter twee linkerhanden heeft, zal echter twee keer na moeten denken over de aanschaf van een oldtimer. Je hebt dan echter nog wel de keuze om autorestauratie uit te laten voeren bij een professionele en gespecialiseerde garage.