RDW Voertuiggegevens

De RDW Voertuiggegevens, zijn een erg makkelijke manier om meer te weten te komen over tweedehands auto’s, en in principe over ieder ander willekeurig motorvoertuig, dat in Nederland voorzien is van een kenteken.

Aangezien de RDW, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, van alle gemotoriseerde voertuigen allerlei gegevens registreerd, die ook weer vrij opvraagbaar zijn, kan je door middel van een kenteken check, zoals deze ook op onze site wordt aangeboden, bekijken of, bijvoorbeeld de tweedehands auto die je wilt gaan kopen, wel geschikt is als nieuwe auto.

De RDW Voertuiggegevens

Soms lijkt een auto een erg geschikte aankoop, maar omdat je niet altijd alle voertuiggegevens van de verkoper krijgt, of niet helemaal zeker weet dat deze informatie klopt, wil je natuurlijk zeker weten dat er niets mis is met het voertuig.

Enerzijds kan je dat dan ook bekijken en beslissen met behulp van een gratis kenteken check.

Bij de kenteken check, krijg je een groot deel van de RDW Voertuiggegevens te zien.

Je kunt daarbij denken aan, toch niet geheel onbelangrijke, informatie als de motorinhoud, het energielabel, de apk vervaldatum, datum eerste toelating, en ga zo maar door.

Deze, zeg maar basisinformatie, wordt geheel gratis ter beschikking gesteld.

Maar, er zijn natuurlijk nog meer rdw voertuiggegevens. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan het schadeverleden, vervangen onderdelen tijdens de APK keuringen, het aantal eigenaren, en nog veel meer.

Zijn de basis RDW Voertuigegevens gratis, de extra informatie is dat echter niet. Dat is overigens ook wel logisch.

De basis RDW Voertuiggegevens worden ook door de RDW gratis ter beschikking gesteld. De extra gegevens echter niet.

Daarvoor moet je dan ook normaliter een klein bedrag betalen, maar als je daar een miskoop mee kunt voorkomen, dan is dat het natuurlijk wel waard.

Als je op onze site de RDW Voertuiggegevens wilt controleren, en je doet een gratis kenteken check, dan krijg je alle basis informatie te zien.

In de gratis kenteken check staat ook meteen, netjes per categorie, een link waar je bijvoorbeeld het schadeverleden kunt opvragen, en zelfs waar je tegen nog geen tien eruo, een auto kunt laten taxeren, mocht je willen weten wat de waarde is, of als je wilt weten of de prijs van de tweedehands auto die je gezien hebt, niet veel te hoog is.