Nooit meer op zoek naar laadpunten voor je auto

Een elektrische auto heeft veel voordelen. Ze zijn milieuvriendelijk, goedkoop in het gebruik, vergen minder onderhoud en ze zijn fiscaal aantrekkelijk. Ze zijn nog wel duurder in aanschaf, al zijn daar ook subsidiemogelijkheden voor. Veel mensen vinden het laden ook een nadeel. Toch valt dat in de praktijk erg mee. Een laadpaal thuis maakt het laden helemaal makkelijk. Cable Soolutions levert alles wat je nodig hebt om dat mogelijk te maken.

Soorten laders

Er zijn verschillende manieren om je elektrische auto of hybride auto op te laden. Iedereen kent wel de laadpaal op de parkeerplek in de buurt. Sommige mensen kunnen hun auto opladen bij hun werk. Wanneer je de auto vooral voor woon-werkverkeer gebruikt en voor kleinere afstanden, dan is zo’n laadpaal op de parkeerplek of op het werk nog wel te doen. ‘s Nachts en tijdens het werk overdag heb je de uren de tijd die het opladen kost. Ben je op vakantie of moet je een keer wat verder rijden, dan kun je gebruikmaken van snelladers. Die laden in een half uur je auto alweer voor 80 procent op. Voor al deze laadpalen heb je in tegenstelling tot jouw eigen laadpaal thuis een laadpas nodig, en betaal je daarnaast voor de elektriciteit die je tankt. Met Cable Soolutions creëer je je eigen laadplek thuis, zonder gedoe!

 Een laadpaal thuis

Wil je zeker weten dat je altijd bij je lader terechtkunt én gebruik maken van je lokale elektriciteitstarief, dan is een laadpaal thuis dé oplossing. Je moet dan wel een parkeerplek voor je auto hebben op eigen terrein. Bij Cable Soolutions vind je alles wat je nodig hebt voor het installeren van een laadpaal thuis. Het monteren kun je zelf doen, maar zie je er tegen op, dan kun kun je een professional inschakelen. Er zijn heel veel typen en modellen. Voor de verschillende soorten auto’s natuurlijk, maar er zijn ook thuisladers met leuke snufjes of veel extra technologie. Aansturing via een app, snelheid van opladen, registratie van het verbruik, er zijn allerlei extra mogelijkheden die leiden tot een wat hogere prijs. Een laadpaal thuis is even een investering, maar je verdient hem terug door de lagere energieprijs. Ook het gemak van altijd een laadpaal ter beschikking hebben kan zwaar wegen.

Tips voor thuis je elektrische auto laden

Bij veel elektrische auto’s krijg je nog steeds een laadkabel meegeleverd waarmee je je auto via het stopcontact kunt opladen. Je zou in theorie inderdaad je elektrische auto of hybride auto gewoon thuis aan het stopcontact kunnen hangen. Dat wordt sterk afgeraden, omdat het vreselijk brandgevaarlijk. Ook met een begrenzer is het laden via een gewoon stopcontact niet aan te raden. Het gaat sowieso een stuk langzamer dan bij een laadpaal en ook dat is niet helemaal veilig, waar het gaat om brandgevaar. Des te meer reden om thuis dit soort risico’s niet te nemen en de stap te maken naar een echte oplader thuis. Denk in ieder geval ook na over het opladen wanneer je overweegt een elektrische auto te kopen.