Is het al tijd voor zomerbanden?

Eindelijk is de winter voorbij. Het gladde wegdek waarop je ‘s ochtends wegglijdt wanneer je naar je werk wilt gaan en er niet gestrooid is… We zijn er allemaal klaar mee en willen heel snel dat het weer mooi weer gaat worden. Weet je dan nu echt zeker dat het slechte weer voorbij is? Kom naar Smits auto en laat je zomerbanden weer onder je auto zetten!

Banden wissel

Wanneer is het tijd om van je winterbanden af te gaan en je zomerbanden onder je auto te laten zetten? Iedereen vraagt zich dit altijd af en vaak gebeurd het dan ook dat mensen dit pas doen rond 21 maart, aangezien dan de winter officieel voorbij is. Eigenlijk wordt de grens van 7 graden Celsius het meest aangehouden als het gaat om de banden wissel. Wanneer dan de temperatuur in het najaar gaat zakken naar onder de 7 graden Celsius, is het weer tijd voor je winterbanden. In principe is het natuurlijk niet gelijk nodig om bij deze temperatuur je banden te vervangen. Het ligt natuurlijk nog steeds aan jezelf wanneer je dit wilt doen of laten doen.

Zelf wisselen, of toch niet?

Wanneer je zelf je banden wilt gaan verwisselen, kan je dit een hele hoop geld schelen dan wanneer je dit laat doen bij een garage. Eigenlijk is het nog een soort eenvoudig ook, als je maar weet hoe je het moet doen en beschikt over de spullen die je erbij nodig hebt. Wanneer je het niet echt ziet zitten om zelf je banden te wisselen, dit kunnen vele redenen zijn, kun je het altijd door vakmensen laten doen zoals bijvoorbeeld bij autobedrijf Zoetermeer. Zij zullen jou niet alleen helpen bij het verwisselen van je banden, maar zij kunnen jou ook helpen bij het kiezen van de juiste banden én dat allemaal ook nog tegen een goede prijs!

All season

Naast zomer- en winterbanden heb je ook nog de all season banden. Deze banden hoef je in principe nooit te verwisselen, tenzij ze natuurlijk versleten of lek zijn, omdat dit een combinatie tussen zomer- en winterband is. Wanneer je weinig gebruik maakt van je auto, dat wil zeggen minder rijden dan 10.000 km per jaar, is dit ook een ideale oplossing omdat deze banden goed functioneert of het nu zomer of winter is. Wel iets waar je mee rekening moet houden mocht je op wintersport gaan bijvoorbeeld, is dat je dan moet kijken of jou all season banden wel toegestaan zijn. In sommige landen waar namelijk onwijs veel sneeuw valt, is het dus verplicht om echt goede winterbanden te hebben omdat het anders voor jezelf levensgevaarlijk wordt op de weg.