Importeren kun je leren

Op zoek over de grens


Je hoort het steeds vaker, mensen die hun auto uit het buitenland hebben gehaald. Voorheen was dit iets uitzonderlijks en deden alleen ervaren autohandelaren dit. Echter is dit tegenwoordig iets dat zelfs voor particulieren kan lonen. Een auto invoeren vanuit het buitenland kent vele voordelen.

Goedkoper met een paspoort


De prijzen van auto’s liggen in het buitenland over het algemeen een stuk lager dan hier in Nederland. Dit is niet alleen bij nieuwe auto’s het geval, ook een tweedehands auto wordt al snel voor minder aangeboden. Daarnaast is het aanbod groter wanneer je het zoekgebied niet beperkt tot enkel Nederland. Veel van de import vindt plaats vanuit BelgiĆ« of Duitsland, er is veel aanbod en een auto invoeren is vanuit deze landen ook vrij gemakkelijk.

Belangrijk is om in de gaten te houden of het land onderdeel is van de Europese Unie. Is dit niet het geval dan komen er ook nog invoerrechten bij kijken. Hou bij je zoektocht dus vooral ook in de gaten of het wel loont.

BPM en de rest


Ondanks dat je toekomstige droomauto misschien vlug gevonden is, zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Aan het importeren van een auto zijn ook kosten verbonden. Zo heb je onder andere met de RDW te maken, zij doen een keuring en kentekenonderzoek. De BPM voor het voertuig wordt (her)berekend en het voertuig heeft nog geen Nederlandse kentekenplaten. Bij de prijs van de auto, ongeacht of het gaat om een nieuwe of tweedehands auto, worden dus nog een aantal andere factoren opgeteld.

Hulp is nabij


Bovenstaande kan je afschrikken maar laat dit je vooral niet tegenhouden. Twijfel je toch over de te nemen stappen? Dan zijn er genoeg bedrijven die gespecialiseerd zijn in de import van auto’s. Zij weten precies wat er moet gebeuren en zullen je hierin begeleiden.

Durf jij het aan?


Laat onze landsgrenzen je bij de zoektocht naar een nieuwe auto niet beperken. Je horizon verbreden kan in deze echt in je voordeel werken.