Hoe zorg je voor internet in je auto?

Er zijn meerdere redenen om internet in je auto te willen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk gebruik maken van navigatie, of muziek afspelen. Voor het gebruik maken van internet in je auto bestaan er meerdere oplossingen. Hier lees je meer over deze oplossingen.

Internetverbinding in een auto

Wil je een internetverbinding voor in je auto, dan heb je een aantal opties:

  • Simkaart (data only, prepaid, of een abonnement)
  • MiFi router
  • Hotspot
  • Auto systeem

Simkaart

Allereerst kun je direct gebruik maken van een simkaart in je auto. Hiervoor moet je auto wel de functionaliteit hebben. Er bestaan verschillende soorten simkaarten:

Een prepaid kaart kun je zelf opwaarderen, terwijl een abonnement automatisch gaat via een van tevoren gekozen bundel. In het geval van een abonnement betaal je ook voor belminuten en sms’jes, wat zonde is als je alleen internet wilt voor in je auto.

MiFi router

Een MiFi router is een mobiele router die een eigen WiFi-netwerk creëert. Het apparaat maakt een verbinding met een mobiel netwerk en verdeelt de verbinding over verschillende apparaten. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet, laptop, etc. 

Ben je bijvoorbeeld lang onderweg, en wil je een oplossing voor internet voor iedereen in de auto, dan is het gebruiken van een MiFi router een goed idee.

Hotspot

Door middel van een persoonlijke hotspot kun je anderen toegang geven tot je internetverbinding. Wil je internet in je auto, dan kan een persoon dus zijn of haar hotspot inzetten.

Auto systeem

Bepaalde auto’s hebben een ingebouwd systeem waarmee je automatisch verbinding kunt maken met internet. Dit is echter niet bij alle auto’s het geval, dus je auto moet dit wel ondersteunen. Verder kunnen de kosten hoog zijn, omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van een relatief duur abonnement. 

Simkaarten voor auto’s met een simkaartslot 

Ben je op zoek naar een oplossing waarbij je direct gebruik maakt van internet in je auto, zonder dat hier een apparaat tussen zit, dan is een auto simkaart de meest geschikte oplossing. Hierbij heb je namelijk geen telefoon of ander apparaat nodig.

Let erop dat je auto het bovenstaande wel moet ondersteunen. Er moet dan een simkaartslot en scherm aanwezig zijn. Hoewel sommige auto’s een eigen (ingebouwde) simkaart gebruiken, is er vaak de optie om deze vervangen met een simkaart naar keuze. Controleer voor de zekerheid of dit mogelijk is. In veel gevallen kom je met je eigen simkaart keuze voordeliger uit.