Goedkoopste autoverzekering 2020

De afgelopen jaren zijn de premies van autoverzekeringen steeds meer gestegen. Wellicht heb je een aantal jaren geleden een goedkope autoverzekering afgesloten, maar doordat de premie ieder jaar steeds een stukje hoger werd, is je huidige autoverzekering wellicht niet meer zo goedkoop als je denkt. Ook in 2020 zijn de premies van veel autoverzekeringen weer verhoogd. Toch zijn er wel een aantal partijen die ook een verlaging van de premie hebben doorgevoerd. Doordat we in de corona crisis zijn beland en veel mensen noodgedwongen thuis moesten werken, werd er ook minder auto gereden. Doordat er minder auto werd gereden, vonden er ook minder ongelukken plaats. Dit zorgde ervoor dat er bespaard kon worden op de autoverzekering. Wil jij overstappen naar een goedkopere autoverzekering, of wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Kijk dan eens op Overstappen.nl goedkope autoverzekering.

Een WA verzekering is verplicht

Als je op zoek bent naar een autoverzekering dan is het niet alleen verstandig om naar de prijs te kijken. Ook het soort autoverzekering is van belang. De soort autoverzekering die je kiest is weer afhankelijk van de auto die je wilt verzekeren. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben voor je auto waarmee je op de openbare weg komt. Dat is ook wel zo prettig want Als iemand bij jou schade veroorzaakt met zijn auto, wil je niet met de kosten blijven zitten. Andersom is dat net zo. Bij een WA-verzekering vergoedt de verzekeraar schade die je met je auto veroorzaakt bij andere personen, voertuigen, goederen en objecten. Aanhangers zijn automatisch meeverzekerd. Schade aan je eigen voertuig of goederen worden bij een WA-verzekering niet gedekt. Heb je een vrij nieuwe auto dan is het wellicht verstandig om een meer dekkende autoverzekering te nemen.

Schade aan eigen auto ook verzekeren?

Veel mensen die een wat nieuwe auto rijden willen naast schade bij anderen, ook schade aan eigen auto (door overmacht) verzekeren. Zij kiezen voor een beperkt casco verzekering. Met de beperkt casco verzekering worden veelvoorkomende schades die niet door jezelf of anderen zijn veroorzaakt, gedekt. Het gaat om schade door brand, diefstal, storm, hagel, een botsing met dieren en ruitschade. Rijd jij in een gloednieuwe of bijna nieuwe auto dan is het kiezen voor een allrisk verzekering de beste optie. Alle risico’s zijn zo’n beetje afgedekt met deze verzekering. Zelfs als je zelf schade aan je auto toebrengt, wordt dit vergoed.

Wat kost een goedkope maar goed passende autoverzekering?

Welke autoverzekering je ook kiest, vergelijken loont. Wil je weten wat een autoverzekering kost die je bij overstappen.nl afsluit of wat je bespaart als je overstapt naar een andere autoverzekering? Lees dan verder op: Wat kost een autoverzekering.