Daytona onderdelen zijn zeer geliefd

De meeste mensen zullen bij het horen van de naam Daytonaaan het horloge van het merk Rolex denken. Liefhebbers van de racesport zullen echter aan iets heel anders denken. Zo is de Daytona 500 bijvoorbeeld een zeer geliefde race die jaarlijks gehouden wordt in Daytona Beach. Daarnaast is Daytona een fabrikant van sportwagens en produceert het merk ook onderdelen voor motoren. Deze motoren zijn zeer geliefd onder motorliefhebbers. Met name de snelheidsmeters zijn zeer populair. De tellers hebben een sportief uiterlijk en zijn hierdoor uitermate geschikt voor eenieder die zijn motor graag een sportiever uiterlijk wil geven.

Geliefd onder de eigenaren van café racers

Een café racer is een motor die omgebouwd is voor een sportiever uiterlijk. Er wordt niet simpelweg een onderdeel vervangen, maar de motoren worden flink onderhanden genomen. Hierdoor zijn de motoren bijna niet meer te vergelijken met het origineel. De motoren zien er hierdoor uniek uit, maar zijn daarnaast ook zeer geliefd vanwege het stoere uiterlijk. Indien je iets anders wilt dan andere motorliefhebbers, dan is een café racer absoluut aan te raden. Vooral bepaalde type motoren zijn zeer geliefd om als café racer te gebruiken. Een voorbeeld van een motor die vaak voor dit doeleinde gebruikt wordt, is bijvoorbeeld de BMW K100.

Een sportieve kilometerteller

Als je een sportieve motor wilt, dan is het van groot belang dat je ook een mooie kilometerteller hebt. De kilometerteller is een belangrijk onderdeel van de motor. Hier kijk je namelijk continu tegenaan als motorrijder. Het is wel van groot belang dat je een kilometerteller hebt die de juiste snelheden aangeeft. De meeste motoren rijden harder dan 200 kilometer per uur. Logischerwijs kies je dan ook voor een kilometerteller waar je hogere snelheden op af kunt lezen. Zo heb je bijvoorbeeld tellers die tot wel 260 kilometer per uur aan kunnen geven. Bovendien maakt Daytona ook toerentellers. Ook deze kunnen ervoor zorgen dat het rijden van de motor een hele andere ervaring geeft.

Plaats je een andere kilometerteller op de motor? Dan is het ook van groot belang dat je een goede snelheidssensor hebt. De snelheid van de motor moet uiteraard correct aangegeven worden. Weet je niet zeker of de huidige snelheidssensor geschikt is? Dan is het aan te raden om samen met je nieuwe kilometerteller direct een nieuwe snelheidssensor te bestellen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de motor na het plaatsen van de meter goed werkt.

Waar bestel je Daytona onderdelen?

Je kunt Daytona onderdelen op veel verschillende webshops bestellen. Het is aan te raden om de onderdelen te bestellen op een webshop die gespecialiseerd is in café racers. Hier kun je in veel gevallen de onderdelen van dit merk aantreffen. Een voorbeeld van een uitstekende website hiervoor is bijvoorbeeld caferacerwebshop.com. Hier tref je veel onderdelen aan die je kunt gebruiken voor je motor. Indien je een liefhebber van het merk Daytona bent, dan is het absoluut aan te raden om eens rond te kijken op deze website. Hier hebben ze namelijk een hoop verschillende producten van dit merk, maar ook van andere geliefde merken.