Aandachtspunten voor het leasen van een auto

Een auto leasen kan bij een veel leasemaatschappijen, waaronder lpfs.nl. Het is met name van je persoonlijke situatie afhankelijk of leasen voor jou de meest voordelige manier van autorijden is. Ook een aantal andere aspecten speelt een rol, zoals het gemak van het leasen van een auto en de wens om altijd in een nieuwe of duurzame auto te rijden. Het gemak van leasen komt vooral tot uiting in het feit dat je voor een vast maandelijks bedrag kunt rijden. Over de incidentele kosten van het autorijden, zoals een reparatie of een onderhoudsbeurt, hoef je je geen zorgen meer te maken.

Voordelen van een auto leasen

Voor de meeste autorijders is hét argument om een auto te leasen, dat zij in een nieuwe auto willen rijden. Andere overwegingen voor een leasecontract zijn dat je altijd vooraf weet hoeveel geld je in de maand kwijt bent voor het rijden in de auto. Er is ook geen ingewikkeld gedoe als je een andere auto wilt, want je hoeft de auto niet zelf in te ruilen bij een garage. Bij leasen is het niet nodig om een lening af te sluiten voor de aanschaf van een auto. Leasen is in sommige gevallen goedkoper dan een auto kopen.

Nadelen van een auto leasen

Een auto leasen heeft echter ook nadelen. Als je van plan bent om binnen een aantal jaren een woning te kopen zal het leasecontract invloed hebben op de maximale hoogte van de hypotheek. Als je al een hypotheek hebt heeft een leaseauto daar geen invloed op. Een ander nadeel van leasen is, dat het erg duur kan zijn om een leasecontract voortijdig te beëindigen. Automobilisten die geen waarde hechten aan een nieuwe auto kunnen ook beter niet leasen. Zij zijn goedkoper uit als ze een occasion kopen en daar zo lang mogelijk in blijven rijden.

Persoonlijke omstandigheden

Zoals je hebt gezien is het leasen van een auto voor sommige bestuurders erg aantrekkelijk, en voor anderen niet. Aangeraden wordt om in elk geval altijd eerst goed door te rekenen welke oplossing voor jou de beste is. Neem in je overweging ook een opgebouwde no claim mee, want die kan niet worden meegenomen naar een leaseovereenkomst. Ook het aantal kilometers dat wordt gereden heeft invloed op de kosten. Voor automobilisten die maar heel weinig rijden zal een leasecontract vaak minder voordelig zijn dan een eigen auto.